Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

Waldorf-mozgalom Veresegyházon

2014. október 02. - Veresi Waldorf Iskola

Veresegyházon 2011-ben jött létre Waldorf Iskola, azóta folyamatosan bővül.

Lelkes tanárok, és talán még náluk is lelkesebb szülők indították útjára a Veresi Waldorf Iskolát, azaz a szív, a kéz és a fej iskoláját.

Az iskolában kreatív oktatás folyik, olyan, ahol a gyermekek vannak a középpontban.

iskola.jpg

Magyarországi Waldorf mozgalom

A két világháború között Dr Göllner Mária kezdeményezésére Magyarországon nyílt meg az egyik első „külföldi” Waldorf-iskola: a Kissvábhegyi Waldorf Iskola és Internátus 1926 és 1933 között az első hazai kéttannyelvű, koedukált, óvodával egybekötött magániskolaként működött. A második világháborút követően az alternatív gyakorlatot folytató iskolák közül a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 1989-es indulásával Közép-Kelet-Európában és Magyarországon elsőnek törte meg – civil kezdeményezésre – az állam általános iskolai oktatási-nevelési monopóliumát.

A Waldorf-óvodák, iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, mely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki Magyarországon saját tanárképzésekkel és szakmai szolgáltató intézettel (Waldorf Ház Pedagógiai Szolgáltató Intézet).

A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze. A Szövetség a tavalyi év során az új Nemzeti Alaptanterv alapján megújította a Waldorf-iskolák Kerettantervét, a Waldorf-Óvodapedagógiai Programot, valamint létrehozta saját pedagógiai szolgáltató intézményét.

Hazánkban ma 32 településen működik Waldorf óvoda és 24 településen Waldorf iskola. Budapesten 4, Solymáron 2 képző intézmény segíti a pedagógusok felkészülését és továbbképzését.

Veresegyházon általános iskola - a Veresegyházi Waldorf Iskola - működik, amely folyamatosan várja a jelentkezőket - akár év közben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://veresiwaldorf.blog.hu/api/trackback/id/tr326753879
süti beállítások módosítása