Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

Márton Napi Waldorf Fesztivál: teret adtak a kreativitásnak

2014. november 10. - Arany M. Gábor

martonnap3.jpg „A Veresegyházi Waldorf Iskola idén gazdagabb programmal immár hagyományt teremtett” – mondta Veresegyház Fő terén a II. Márton Napi Fesztivál megnyitóján Rencz Máté, megbízott iskolavezető, majd hozzátette: „a hagyomány annak köszönhető, hogy immár második alkalommal rendezi meg iskolánk a fesztivált, a gazdagabb program pedig a Fóti Waldorf Iskola hathatós közreműködésének köszönhető”.

megnyitó.jpg„Veresen a Waldorf-oktatásnak most már szilárd alapjai vannak” – mondta beszédében Pásztor Béla polgármester, majd hangsúlyozta: „teret kell adni az effajta alternatív oktatásnak, és amit ebben az iskolában látunk, az több, mint ambíció!”

A polgármester standup-os mondandója végén viccesen megjegyezte, hogy amióta hölgyek vették át az irányítást (Dr. Birki Katalin elnökre és Horváth Réka szervezőre gondolva), azóta minden jobban megy.

 Tavaly még az iskola udvarán, illetve a mellette parlagon heverő réten rendezte a waldorfos Márton Napi Fesztivált a Veresegyházi Waldorf Iskola. Már akkor látható volt: kinőtte az iskola udvarát a fesztivál. Álmodtak hát egy merészet, és idén Veresegyház Fő terére vitték a rendezvényt. Jó ötletnek tűnt, jöttek szép számmal a kézművesek éppúgy, mint az érdeklődők. A ludaskása pedig ahogyan tavaly, idén is sláger volt.

martonnap1.jpg

„Ez olyan, mint a tavalyi?” – kérdezte az egyik nézelődő. Amikor megtudta, hogy igen, íziben kért két adaggal. Bár a szakács keze nem waldorfos volt, az összefonódás a déli iskolai ebédeknél keresendő: a veresi waldorfos gyerekek a Marika néni konyhájában ebédelnek, és mivel ez a koszt nem olyan, mint a valós iskolai menza, hát örömmel kérték fel a Marika konyháját a ludaskása elkészítéséhez.

martonnap2.jpg

A rendezvényen több mint 20 kézműves vonult fel portékáival. Természetesen az iskola diákjai is készítettek apró vásárfiát, melyet saját maguk árulták.

A résztvevők a számtalan sportági bemutató mellett betekintést nyerhettek a Waldorf-oktatás „rejtelmeibe”, konzultálhattak tanárokkal, diákokkal, megtekinthették előadásaikat.

Azzal pedig, hogy a rendezvényt a Fő térre vitték, teret adtak a kreativitásnak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veresiwaldorf.blog.hu/api/trackback/id/tr936885155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása