Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

Európa jövője és a Waldorf-mozgalom: a Magyar Antropozófiai Társaság vezetőjének előadása november 18-án

2016. november 06. - Arany M. Gábor

takats_peter_forras_menedzserkalauz_hu.jpgA Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében Takáts Péter, a Magyar Antropozófiai Társaság vezetője tart előadást Veresegyházon (Sportföld u. 1., az iskola épületében). A témák között szerepel „Európa jövője és a Waldorf-mozgalom”, de választ kapunk arra a kérdésre is, hogy „Milyen lehetőségei vannak a Waldorf-közösségeknek jövőnk formálásában”.


„Munkám során, már a kezdetektől fogva, egy alapkérdésre kerestem a választ: hogyan tudunk eljutni ahhoz a felismeréséhez, hogy a mai kor égető kérdéseinek megválaszolásához, problémáinak megoldásához egy újfajta megközelítésre van szükségünk. Úgy gondolom, és számos próbálkozás mutat ebbe az irányba, hogy egy új gondolkodásmódot, olyan új szemlélet kellene kialakítanunk, ami végre segíthet a dolgokat helyesen meglátni. Miközben azt mindenki érzékelheti, hogy ezt az új megismerési utat milyen nehéz megtalálni, azt is látnunk kellene, hogy ennek mi az oka” – vélekedik Takáts Péter, a Magyar Antropozófiai Társaság vezetője.

Takáts Péter (akinek nevéhez fűződik többek között a Menedzserkalauz - A vállalkozások organikus szemlélete c. könyv) a magyarországi Waldorf-mozgalom egyik nagy támogatója. „Míg a Waldorf iskolák tantermeiben az oktatás folyik, közben a szülők, tanárok egy olyan folyamat részesei, melyben a hatalom nélküli szociális formák kialakítása a cél. Ennek alapján a Waldorf-közösségek küldetését a következőképpen tudjuk megfogalmazni…” – írja bevezetőjében a szakember. Az előadáson erre is választ kapunk, ahogyan arra is, hogy milyen lehetőségei vannak a Waldorf-közösségeknek jövőnk formálásában,

Az előadáson a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött: iskolatitkar.veresiwaldorf@gmail.com

Az esemény neve: Waldorf-közösségek a jövőnk formálásában

Időpont: 2016. november 18., 17:30–19:30
Szervező: Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Helyszín: Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Veresegyház, Sportföld u. 1.
Az előadás témái:
Milyen lehetőségei vannak a Waldorf-közösségeknek jövőnk formálásában?
Közös útkeresés a modern világ labirintusában.
Európa jövője és a Waldorf-mozgalom.
Meghívott vendég: Takáts Péter, a Magyar Antropozófiai Társaság vezetője

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1824170497828057/

Takáts Péter írásai a Waldorf-mozgalommal kapcsolatban: http://menedzserkalauz.hu/linkek/waldorf-kozossegek/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://veresiwaldorf.blog.hu/api/trackback/id/tr8111933863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása