Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

A szív, a kéz és a fej iskolája Veresegyházon

Fergeteges 3 nap a biogazdaságban

2015. október 21. - Arany M. Gábor


wp_20151021_032_1.jpg„Egy teljes napig esett az eső, de a harmadikosok hősiesen viselték a körülményeket, és fittyet hányva a borús őszi időre, szorgalmasan mindent el is vetettek” – üzent Újlengyelből Máté bácsi (Rencz Máté), aki a harmadik osztályt vitte el egy fergeteges háromnapos osztálykirándulásra.

Háromnapos osztálykiránduláson vettek részt a Veresegyházi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény harmadik évfolyamának tanulói. A cél Újlengyel volt, egy biogazdaság. Az osztálykirándulás szorosan kapcsolódik a tananyaghoz, ugyanis a gyerekek idén tanulják a gabona útját a magtól kenyérig.

de_mi_meg_nem_allunk.JPG

A kis harmadikosok alig várták az indulás napját, napokkal előtte csak a kirándulásról, a „mekkora buli lesz”-ről beszélgettek. Nem volt probléma az ott alvás, a szülőktől való távollét. 

Az időjárás nem volt kegyes a csapathoz. A lurkóknak azonban nem szegte kedvét a zord őszi időjárás, és nem ijedtek meg a munkától, ásástól sem. Igazi waldorfos gyerekek.

pa200078.JPGAz ásás és vetés mellett tököt szüreteltek, amit aztán megetettek a csüngő hasú malacokkal. Lovagoltak (Máté bácsi is paripázott a gyerekek nagy örömére) és íjászkodtak is.

Természetesen nagy sikere volt a finom háztáji- és bioételeknek is, meglepő módon nem volt az, amit a menzán hallani: fúúúj, ezt nem szeretem. Sőt, az ízes finom zöldségeknek nagyobb sikere volt, mint egy átlag szombat délutáni tortának!

csapat_egy_resze.JPG

Mint azt a telefonos bejelentkezésből megtudtuk, az első este Máté bácsi (osztálytanító) fél nyolctól fél tizenegyig folyamatosan altatott, figyelembe véve, hogy volt, aki csak koromsötétben, más csak kislámpánál tud aludni. :) Számos esti mesét elmesélt, hátakat simizett hosszan, majd visszaaltatta, aki közben felriadt, majd így tovább…

pa200010.JPG

A háromnapos kirándulás olyan jól sikerült , hogy a gyerekek maradni szerettek volna. Vidámak, bátrak!

A vetés tehát megtörtént, az osztály nyár közepén tér vissza Újlengyelbe, hogy learassák a „babérokat”.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veresiwaldorf.blog.hu/api/trackback/id/tr578009113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása